Omschrijving

Uniek en bijzonder!

WONEN, DUBBELE BEWONING, WERKEN, KANTOOR, B & B, COMBINATIES VAN WONEN EN WERKEN: HET IS ALLEMAAL MOGELIJK!

Dit karakteristieke herenhuis met meer ruimte dan de voorzijde doet vermoeden is gelegen op een perceel van 1.100 m2. Deze voormalige dokterspraktijk is geschikt voor wonen (huidig gebruik) maar ook voor combinatiemogelijkheden met werk en/of praktijk aan huis. De rust en privacy in en rondom het woongedeelte met de aangrenzende beschutte achtertuin op het zuiden is met recht uniek voor een centrumlocatie!

INDELING
Begane grond:
Privé-entree met hal, garderobe nis en een gang met stijlvolle vaste kastenwand en met toegang tot toiletruimte met wandcloset, urinoir en wastafelmeubel. Aan de achterzijde in de aanbouw bevind zich de half open woonkeuken met o.a. een leisteen vloer en een met oog voor detail en klasse gerealiseerde keukenopstelling met inbouwapparatuur. In het verlengde van de keuken is de bijkeuken gesitueerd met achter-entree en voorzien van een uitstort gootsteen en de witgoed aansluitingen. De sfeervolle en op het zuiden gelegen woonkamer is opgedeeld in een 2-tal vertrekken met een zitkamer met haardaansluiting, karakteristieke inbouwkasten en schuifpui naar het terras. De half open aangrenzende woonkamer is voorzien van vloerverwarming en een fraai vormgegeven erker.

Het voormalige praktijkgedeelte is ingedeeld met een eigen entree en ontvangsthal naar o.a. een werkkamer van circa 5,4 x 5 m. met o.a. een karakteristiek balkenplafond. De werkruimte aan de voorzijde is circa 5,7 x 5 m. en voorzien van het originele plafond, een bijzonder vormgegeven ronde erker en een eigen toiletruimte.

1e Verdieping:
Bereikbaar met een karakteristieke trapopgang met glas in lood ramen. De overloop geeft toegang tot een 4-tal slaapkamers met o.a. vaste kasten. De badkamer is ingericht met een dubbele wastafel, doucheruimte, handdoek radiator en is geheel betegeld. Er is een separaat toilet bereikbaar via de overloop.

2e Verdieping:
Bereikbaar met wederom een karakteristieke trapopgang. De zolderruimte is zeer geschikt voor opslag e.d. en aan de voorzijde is een zolderkamer gerealiseerd met een dakkapel.

Garage:
De bijbehorende garage is via de eigen tuin aan de zuidzijde van het perceel toegankelijk (loopdeur). Met de auto is de garage bereikbaar vanaf De Drift zijde.

Tuin:
De prachtig gelegen grote tuin op het zuiden is zeer verzorgd en zorgt voor een mooie combinatie met het pand. Rust, ruimte en privacy zijn een aantal kenmerken die van toepassing zijn. Wonen in het centrum maar met het "buitengevoel" in eigen tuin.
De oprit is groot genoeg voor het parkeren van meerdere auto's.

ALGEMEEN:
-totaal perceel 1.118 m2 gelegen in het centrumgebied van Drachten;
-bouwjaar 1916: karakteristiek met bijzondere monumentale elementen;
-ruimte en inhoud: de totale inhoud is circa 1.330 m3;
-goede isolerende voorzieningen;
-verwarming via radiatoren en een deel vloerverwarming;
-veelzijdig pand met meerdere gebruiksmogelijkheden.

Zie voor indeling en maatvoering de 2D en 3D plattegronden.

ZIE OOK DE EIGEN WEBSITE: zuidkade30.nl

Share